Kayseri, İç Anadolu’nun ticari ve turistik açıdan en önemli şehirlerinden biridir. Türkiye’nin pek çok şehri gibi yemekleriyle ön plana çıkan bir yerdir. Kayseri otobüs seferleri hemen hemen tüm seyahat firmaları tarafından yapılmaktadır.
Kayseri’de nereler gezilir?
Gevher Nesibe Şifahanesi, Hunat Hatun Külliyesi, Sahabiye Medresesi, Güpgüpoğlu Konağı, Soğanlı Harabeleri, Arkeoloji Müzesi gibi tarihi mekanlarını ziyaret ederek gezinize başlayabilirsiniz.
Ardından Ali Dağı yeraltı şehri, Erciyes Dağı, Pınarbaşı, Yahyalı Şelalesi ve Kapuzbaşı Şelalesi gibi doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Güzelliğiyle hayranlık uyandıran bu yerler, şehri daha çok sevmenizi sağlayacaktır.
Kış sporlarını seviyorsanız, kışın Erciyes kayak merkezine gidip kayak yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Hafta sonu kaçamağı için iyi bir seçenek olabilir.
Kayseri’de nerede kalınır?
Şehir merkezine gidecekseniz birbirinden farklı seviyede otel opsiyonuyla karşı karşıyasınız. İmkan ve bütçeniz dahilinde olabilecek en iyi oteli seçip konaklayabilirsiniz.
Erciyes’e gidecekseniz, kayak merkezi civarında konumlanmış olan otellerden birini tercih edebilirsiniz.
Kayseri’de ne yenir?
Pastırma ve sucuğuyla ünlü olan şehirde bunlardan tatmadan dönmemelisiniz. Hatta özel ambalajlarıyla satın alıp evinize ve sevdiklerinize de getirebilirsiniz.
Kayseri mantısının Türk mutfağında önemli bir yeri vardır. Oralara kadar gitmişken bu meşhur mantıdan da yemeden olmaz. Klasik mantının dışında Pirov mantısı denilen kıymasız, peynirle yapılan mantıdan da denemelisiniz.
Toga çorbası, yağlama, pehli, fırın ağzı gibi yöresel lezzetlerini de mutlaka yiyin. Özellikle yağlamayı çok seveceksiniz.
Sakatat yemeyi seviyorsanız, karın bumbar dolması da yemelisiniz.
Nevzine tatlısı, Kayseri mutfağının en sevilen yöresel tatlarından biridir. Cevizli çenet tatlısı da başarılı bir tattır, denemeye değer.